Blixtar wachtwoord vergeten


Ben je je Blixtar wachtwoord vergeten? Maak je geen zorgen, dat kan de beste overkomen. Ga naar Mijn account rechts bovenaan de pagina. Onder het kopje Login staat een link Wachtwoord vergeten? Klik hierop, vul je e-mailadres of gebruikersnaam in en druk op wachtwoord opnieuw instellen. Wij sturen jou vervolgens binnen enkele minuten een e-mail waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen.

 

Veiligheid

Blixtar heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Om te voorkomen dat anderen er met jouw inloggegevens en andere persoonlijke gegevens vandoor gaan, geven we je hierbij een aantal tips:

  1. Gebruik altijd 8 tekens of meer in je wachtwoord.
  2. Gebruik hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens.
  3. Gebruik altijd een ander wachtwoord voor iedere website of account.
  4. Vermijd wachtwoorden die makkelijk te raden zijn, zoals namen of geboortedata.
  5. En tenslotte: wijzig je wachtwoorden regelmatig.

 

Gebruik sterke wachtwoorden

Een slimme manier om sterke wachtwoorden te gebruiken voor verschillende websites is door gebruik te maken van een algoritme. Dit is een set instructies die tot een beoogd doel leiden (in dit geval een uniek wachtwoord).

  1. Een eenvoudige manier om gebruik te maken van een algoritme is door te beginnen met een unieke zin die je gemakkelijk kunt onthouden, zoals “ik hou van elektrische stepjes”.
  2. Voeg aan het begin van deze zin bijvoorbeeld altijd de 4e letter van de naam van de website toe. In dit geval is dat Blixtar, dus een hoofdletter X.
  3. Tel het aantal letters in de naam van de website (in dit geval 7) en voeg dit aan het eind van de zin toe.
  4. Voeg tot slot nog een speciaal teken toe, bijvoorbeeld een #.
  5. Je krijgt dan als wachtwoord “Xikhouvanelektrischestepjes7#”.

Je hebt nu een sterk wachtwoord dat vrijwel onmogelijk te raden is en dat ook nog eens voor elke website verschillend is. En, als mooie bijkomstigheid voor jou ook nog eenvoudig te onthouden.