Meer dan $4.000.000 voor een E-bike


Dat de E-bike hip en happening is, is inmiddels geen nieuws meer. Maar een e-bike die in 2 maanden tijd meer dan $4 miljoen aan crowdfunding kapitaal binnenhaalt is toch wel nieuwswaardig. Op het crowdfunding platform Indiegogo loopt over 6 dagen de funding termijn voor de Sondors Electric Bike ten einde. De teller voor het project staat op het moment van schrijven ruim boven de $4,3 miljoen, nog net geen 4 miljoen Euro. Daarmee staat deze robuuste elektrische fiets in de top 5 van meest succesvolle crowdfunding projecten van Indiegogo en in de top 20 van meest succesvolle crowdfunding projecten tot nu toe. En de teller loopt nog steeds op.

Sondors Electric Bike

Sondors storm Electric Bike

 

Kenmerken Sondors Electric Bike

Waarom nou juist deze e-bike zo goed presteert ten opzichte van andere modellen is moeilijk te zeggen. Het is zeker niet de eerste elektrische fiets die met behulp van crowdfunding zijn weg naar het grote publiek vindt. Al in 2011 werd de productie van een elektrische vouwfiets met behulp van Kickstarter succesvol gefinancierd. De Zap Urban e-bike heeft volgens ons betere papieren, maar moet het tot op heden met een magere $6.000 doen. Hierbij moet wel gezegd worden dat dit project pas 12 dagen gestart is, waardoor alles nog mogelijk is.

Wat de Sondors E-Bike in ieder geval onderscheidt van de concurrentie zijn zeer brede “all terrain” banden en natuurlijk zijn stoere en robuuste uiterlijk. Daarnaast beschikt de Sondors over een Lithium-ion accu die in slechts 90 minuten volledig opgeladen is, en waarmee je volgens de makers maar liefst 80 km kunt afleggen. Hierbij is meefietsen door de berijder meegerekend. Zonder hulp van de berijder, zou de e-bike het zo’n 32 km volhouden. Dit is enkele kilometers verder dan bijvoorbeeld de Inokim of de Egret One V3. Met zijn 22 kg is de Sondors niet bepaald licht in gewicht te noemen. Hij is daarmee bijna twee keer zo zwaar als bovengenoemde e-steps.

ZAP Urban E-bike

ZAP Urban E-bike

Een reactie plaatsen